top of page
  • Star Oil

Verwarmen met stookolie, wat is er nog toegelaten?

De laatste jaren zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd op het gebied van verwarmen met stookolie. Wat mag er nu nog wel en niet meer? In deze blogpost zetten we alles op een rijtje, zodat u als klant van Star Oil - Van Hecke precies weet waar u aan toe bent.

  

Stookolietanks zijn nog steeds toegelaten

Laten we beginnen met het goede nieuws: uw stookolietank mag u gewoon blijven gebruiken. Er is momenteel geen wetgeving die het gebruik van stookolietanks verbiedt of beperkt. U kan dus met een gerust hart uw tank blijven vullen met stookolie van Star Oil - Van Hecke.


Wel is het belangrijk dat uw stookolietank in goede staat verkeert en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Laat uw tank daarom regelmatig controleren op lekken en andere gebreken. Zo voorkomt u problemen en kan u zorgeloos blijven genieten van de warmte van uw stookolie.


Stookolietank

Geen nieuwe stookolieketels meer toegelaten

Minder goed nieuws is dat het plaatsen van een nieuwe stookolieketel sinds 2022 niet meer is toegestaan in België. Dat betekent dat wanneer uw huidige stookolieketel aan vervanging toe is, u zal moeten overschakelen op een ander verwarmingssysteem.


Enkel mensen met een kapotte stookolieketel waar geen aardgasleiding passeert hebben nog wel de mogelijkheid om een nieuwe stookolieketel te plaatsen.

Deze maatregel kadert in de ambitie van de overheid om geleidelijk aan af te stappen van fossiele brandstoffen voor verwarming. Door geen nieuwe stookolieketels meer toe te laten, wil men eigenaars stimuleren om voor milieuvriendelijkere alternatieven te kiezen.


Reparatie en vervanging van onderdelen blijft mogelijk

Zolang uw huidige stookolieketel nog werkt, kan u die gewoon blijven gebruiken. Wanneer er een defect optreedt, mag u de ketel laten repareren of kapotte onderdelen laten vervangen. Op die manier kan u de levensduur van uw installatie maximaal verlengen.


Star Oil - Van Hecke, uw betrouwbare partner

Welk verwarmingssysteem u ook kiest, Star Oil - Van Hecke blijft uw partner om uw woning behaaglijk te verwarmen. Zolang u uw stookolieketel gebruikt, leveren wij u brandstof van topkwaliteit aan een scherpe prijs. Moet u op termijn toch overschakelen, dan kan u bij ons terecht voor pellets en deskundig advies.


Meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met Star Oil - Van Hecke. Onze medewerkers helpen u graag verder!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page