top of page
  • Star Oil

Milieuvriendelijk verwarmen met pellets

Op zoek naar een manier om uw woning of bedrijf te verwarmen?


Veel particulieren en bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We maken ons zorgen over het klimaat én de toekomst. Het is dan ook logisch dat we massaal op zoek gaan naar manieren om onze woningen en bedrijven op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Want de verwarming helemaal uitdraaien? Dat is – door ons wisselvallige klimaat – helaas geen optie.


Gelukkig zijn er wel manieren om op een duurzame manier uw woning of bedrijf te verwarmen. Houtpellets zijn een voorbeeld van een vorm van vaste brandstof met een hoog rendement én diverse andere voordelen. Zo is de opslag van houtpellets een stuk eenvoudiger doordat er geen milieubeschermende maatregelen hoeven te worden getroffen (wat bij olie bijvoorbeeld wel moet). Tijdens uw zoektocht naar houtpellets is het echter wel belangrijk om te letten op het soort hout dat u aanschaft. De houtsoort bepaalt de kleur van de houtpellets, maar bijvoorbeeld ook de warmtewaarde en kwaliteit.


Milieuvriendelijk verwarmen met behulp van pellets

Pellets van naaldhout of hardhout


Milieuvriendelijk verwarmen kan met behulp van pellets van naaldhout of hardhout. Onze voorkeur gaat echter uit naar naaldhout omdat dit een 100% natuurlijk product is. Er zijn geen bindingsmiddelen of andere chemische producten aan het naaldhout toegevoegd. Mede doordat naaldhout volledig natuurlijk is, is de dichtheid van naaldhout beter dan die van hardhout. U behaalt hierdoor een hogere warmtewaarde en zult minder hoeven te stoken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tot slot hebben pellets van naaldhout een betere kwaliteit. Dit zien we terug in de warmtewaarde en tijdens het verbrandingsproces. Bij de verbranding van pellets van naaldhout heeft u minder last van as, roet en verstoppingen (met alle gevolgen van dien) dan bij pellets van hardhout.


Wilt u meer weten over milieuvriendelijk verwarmen? Of heeft u een vraag over onze houtpellets? Neem dan contact op met het team van Star Oil. Wij helpen u graag!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page