top of page
  • Star Oil

Lage zomerprijzen op olie: vul nu uw mazouttank

Hoe lang blijft de lage olieprijs nog bestaan?


Na een lastige periode en pieken in 2022 heeft de olieprijs zich weer wat genormaliseerd. Beter nog, de koers van een vat ruwe Brent olie bengelt rond zijn laagste niveau in maanden. Maar hoe lang zal deze lage prijs nog aanhouden, en welke factoren zullen hier invloed op hebben de komende tijd?Wacht niet op de koude wintermaanden


Het is nooit een goed idee om een aankoop te doen op het moment dat deze absoluut noodzakelijk is. Dat geldt bijvoorbeeld voor een nieuwe wasmachine, een paar wandelschoenen maar ook voor mazout. Wie de tijd neemt om de markt te bestuderen, tikt meestal een betere deal op de kop. Een deal die al snel tientallen euro's verschil kan maken op de eindfactuur.


Toch merken we als mazoutleverancier dat veel mensen wachten met het vullen van hun tank tot het koude weer begint op te steken. Een moment waarop de vraag groot is en er weinig marge is om nog in te spelen op de koersschommelingen van olie. Wie nu zijn lege mazouttank aanvult, heeft een grote kans op goedkope warmte deze winter. Want prijsstijgingen de komende weken en maanden worden verwacht.


De OPEC en Verenigde Staten: twee grote invloeden


De Verenigde Staten werken momenteel hard om hun schuldenplafond weg te werken, een jaarlijks terugkerend verhaal. Tijdens deze periode moeten politieke knopen worden doorgehakt en is er in bepaalde economische sectoren veel minder activiteit. Eens een oplossing wordt gevonden voor het schuldenplafond, die meestal bestaat uit het verhogen ervan, trekt de economie weer aan, en dus ook de vraag naar olie.


Daarnaast heeft de OPEC in april besloten stelselmatig minder olie op te pompen. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet meer in evenwicht houden, ontstaan prijsschommelingen. Als de VS zijn activiteiten weer aanwakkert en de OPEC minder olieproductie toelaat, zal de olieprijs hoogstwaarschijnlijk stijgen naar de winter toe.


Wacht niet tot het laatste moment om uw mazouttank te vullen. Reserveer tijdig uw mazout bij Star Oil - Van Hecke en profiteer van een lage olieprijs om uw familie warm te houden deze winter.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page